دستگاه خمکاری پروفیل

دستگاه خمکاری پروفیل
اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp

دستگاه خمکاری پروفیل

فهرست

اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp

دستگاه خمکاری پروفیل

در این مقاله به بررسی موضوع دستگاه خمکاری پروفیل پرداخته میشود. خمکاری پروفیل فرآیندی است که برای افزایش سهولت کار پروژه موردنظر انجام می‌شود. طی این فرآیند، قوطی‌ها تحت تاثیر نیروهای مکانیکی واردشده تغییر فرم پیدامی‌کنند. در این کار سطح خارجی پروفیل حالت ارتجاعی پیدا کرده و به لایه داخلی فشار مضاعفی وارد می شود. این کشش باعث فنری شدن محصول می شود. زمانی که پروفیل انعطاف لازم را داشته باشد، می توان آن را خم کرد و به شکل دلخواه در آورد. هزینه خمش جدا از قیمت پروفیل محاسبه می شود.

درجه انعطاف پذیری این محصول به درصد کربن استفاده شده در ساختار آن بستگی دارد. هر چه محتوای کربن بیشتر باشد، محصول سخت تر و شکننده تر خواهد بود. خمش به روش های سرد و گرم انجام می شود. محصولات سخت و شکننده با نورد گرم و پروفیل هایی که درصد کربن پایینی دارند با نورد سرد خم می شوند.

بیشتر بدانید دستگاه خمکاری پروفیل : دستگاه خم لوله در اصفهان

دستگاه خمکاری پروفیل در اصفهان

هدف از خم شدن پروفیل چیست؟

خم کاری ورق های فلزی به دلایل مختلفی انجام می شود و نحوه انجام آن بستگی به نوع ورق دارد. پروفیل های خم شده را می توان در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی، پتروشیمی، کشاورزی، کشتی سازی و … استفاده کرد که از مهمترین مصارف آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت اسکلت و فونداسیون ساختمان
  • ساخت تجهیزات کارخانه
  • خم شدن دستی
  • ساخت انواع جعبه های الکترونیکی
  • تولید قطعات کشتی
  • ساخت ابزار و ادوات کشاورزی

این فرآیند همانطور که از نامش پیداست با اعمال نیروی مکانیکی توسط فرد انجام می شود. برای این کار می توانید از ابزارهایی مانند چکش، آچار f شکل، شابلون و … استفاده کنید، اگر قصد دارید محصولی با ضخامت بالا را به صورت دستی خم کنید، باید آن را گرم کنید، به این فرآیند خمش پروفیل گرم می گویند.

در این فرآیند باید محصول مورد نظر را در کوره گرمایش قرار داده و سپس با نگه داشتن آن بین دو میله، فرآیند خمش را انجام داد. گرمایش باعث ایجاد ترک در لبه های داخلی پروفیل می شود که با چکش زدن می توان آنها را از بین برد. به این تکنیک «فاق برش» می گویند که بیشتر برای قوطی ها کاربرد دارد.

خمکاری پروفیل صنعتی

این روش برای پروفیل هایی با ضخامت بالا قابل استفاده است. دستگاه های مختلفی برای این منظور وجود دارد که یکی از آنها «سه غلطک» نام دارد. در این روش از سه غلتک افقی و عمودی برای خمش استفاده می شود. غلتک اول و دوم ثابت هستند اما غلطک سوم متحرک است.

انواع دستگاه‌ها برای خمکاری پروفیل

 پروفیل‌ها از نظر جنس، ابعاد و شکل مقطع باهم متفاوت هستند؛ به‌همین دلیل برای تولید هرکدام باید از دستگاه خاصی استفاده شود. همین موضوع باعث می‌شود که بتوان از هرپروفیل برای بخش‌ها و قسمت‌های مختلف صنایع یا ساختمان‌سازی استفاده کرد. مهم‌ترین دستگاه‌هایی که برای این کار استفاده می‌شوند، عبارتند از:

  • دستگاه فرم‌دهنده پروفیل
  • دستگاه رول کن پروفیل‌ افقی و عمودی
  • ماشین خم‌کاری برای پروفیل‌های بزرگ
  • دستگاه فرم‌دهنده مجهز به سیستم کنترل
  • دستگاه خمکن پروفیل نیمه‌اتوماتیک
  • دستگاه خمکن پروفیل‌های بسیار بزرگ
  • دستگاه خمکن پروفیل و تسمه

بیشتر بدانید دستگاه خمکاری پروفیل : قیمت دستگاه خم لوله در اصفهان

دستگاه خمکاری پروفیل

محاسبات خمکاری پروفیل

فرآیند خمکاری پروفیل از حساسیت بالایی برخوردار است و به دقت و زمان نیاز دارد. قبل از انجام این کار باید از فرمول دقیق برای محاسبه طول خم استفاده کنید. فرمول زیر برای انجام این کار استفاده‌می‌شود:

طول اولیه = فاصله لبه تا مرکز ثقل ۱ + میزان مجاز خم + فاصله لبه تا مرکز ثقل ۲

دستگاه خم کن لوله و پروفیل NC

به طور کلی، محصولات NC توسط یک سیستم الکترونیکی و رابط کاربری مناسب، به صورت خودکار و دستی کنترل می شوند. این دو حالت اتوماتیک و دستی به صورت موازی در سیستم موجود است و کاربر می تواند بسته به نیاز خود هر یک از آنها را انتخاب کند. ابعاد دستگاه خم کن هیدرولیک گروه راکر ۱.۵*۲.۵ متر با ارتفاع ۱.۵ متر می باشد که بسته به طرح خاص مشتری تا حدودی متغیر می باشد.

پیکربندی اصلی دستگاه توسط تیرهای آهنی شکل گرفته و سایر قطعات روی آن تعبیه شده است. مدار هیدرولیک دستگاه شامل لوله های هیدرولیک، شیرهای کنترل جریان، شیر فشار شکن، گیج فشار، پمپ و موتور الکتریکی، مخزن ذخیره روغن هیدرولیک و فیلتر روغن می باشد. مدار الکتریکی دستگاه نیز شامل فیوز، کنتاکتور و رله، دکمه، سیم کشی و میکروسوئیچ می باشد. طراحی هر یک از این قطعات با توجه به نیروهای لازم و پروفیلی که قرار است خم شود انجام می شود.

با توجه به بازار مصرف ایران، مشاهده می‌شود که بسیاری از کارگاه‌های تولیدی برای دستیابی به خم‌های ساده روی پروفیل یا لوله‌های خود، باید هزینه‌های گزافی را برای خرید ماشین‌های دارای کنترلر CNC یا NC از کشورهایی مانند ترکیه، صرف کنند. عملا مورد نیاز آنها نیست. از این رو گروه راکر تصمیم به طراحی و ساخت خم کن هیدرولیک در داخل کشور گرفت و علاوه بر فراهم آوردن امکان خم شدن پروفیل و لوله با کیفیت بالا بدون چروک شدن مقاطع، تا زمان پرداخت قیمت از سیستم CNC استفاده نکند. محصول کاهش قابل توجهی دارد.

از مزایای دستگاه خم کن پروفیل هیدرولیک می توان به طراحی انعطاف پذیر دستگاه بسته به نیاز مشتری نسبت به نمونه های دیگر اشاره کرد که باعث کاهش قیمت و افزایش بهره وری می شود. همچنین وزن کم دستگاه نسبت به سایر مدل ها هزینه حمل و نقل و نصب را کاهش می دهد.

انواع روش‌ خمکاری پروفیل

 به طور کلی خمکاری پروفیل بنا بر شکل سطح مقطع ابزار برش، شامل چندین روش است که در این قسمت به بررسی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم:

  • خمکاری V

در این نوع خمکاری، ابزار سمبه و پانچ به شکل V است. از ویژگی‌های روش V می‌توان به امکان شکل‌دهی به پروفیل در تمام زوایا اشاره کرد.

  • خمکاری برشی

در خم پروفیل با برش با استفاده از پانچ‌های برشی، ضربات مکانیکی به صورت عمودی بر ورق‌های پروفیل و سمبه، فشار وارد می‌کنند. برای نگه‌داشتن ورق‌ها، در این حالت از یک سری پد یا صفحات مخصوص استفاده می‌شود.

  • خمکاری دورانی

روش کار به این صورت است که از یک پانچ دورانی برای فشار وارد کردن استفاده می‌شود. در اینجا با دوران دادن پانچ، سنبه نیز باید تغییر کند. از مزیت‌های این روش می‌توان به عدم نیاز به پد یا صفحات فشاری اشاره کرد.

  • خمکاری هوا

در این روش ورق‌های پروفیل ‌بر روی دو سطح به صورت معلق قرار می‌گیرند. بعد از آن توسط پانچ، به ورق نیرو وارد شده و در نهایت ورق خم می‌شود. مزیت اصلی در خمکاری هوا، استفاده از پانچ به عنوان تنها ابزار است.

  • خمکاری با نورد

این روش به صورت گسترده برای خمکاری لوله‌های فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه‌های مخصوص خمکاری با نورد می‌توانند ساده یا پیچیده باشند. برای مثال در طراحی یک نوع از این دستگاه‌ها یک غلتک در بالا و دو غلتک دیگر در پایین قرار گرفته‌اند. در این صورت ورق با عبور از بین آن‌ها خم شده و به شکل مورد نظر در می‌آید.

  • خمکاری پرسی

این روش به صورت گسترده برای شکل‌دهی لوله‌های فلزی و خمکاری پروفیل استفاده می‌شود. در خمکاری پرسی نیروی لازم برای تغییر شکل توسط جک هیدرولیکی به پروفیل وارد می‌شود. جک هیدرولیکی دارای نوعی کمپرسور است که مسئولیت ایجاد نیروی لازم را برعهده دارد. بر این اساس دستگاه پرس به انواع هیدرولیکی، مکانیکی و پنوماتیکی تقسیم می‌شود.

  • خمکاری فشاری

 از جمله روش‌های خمکاری دستی لوله‌های فلزی است. در خمکاری فشاری گیره‌ها لوله را ثابت نگه‌داشته و کفشک‌ها آن را به درون قالب فشار می‌دهند.

  • خمکاری گونیایی

از این روش برای ساخت خم V شکل استفاده می‌شود. خمکاری گونیایی بسته به روش تماس دارای سه نوع خم مماسی،‌ خم کم و ضرب سکه‌ای است.

  • خمکاری چرخشی

در این روش با چرخش نیم‌دایره‌ی موجود در دستگاه، خمکاری پروفیل انجام می‌شود.

بیشتر بدانید دستگاه خمکاری پروفیل : دستگاه خم لوله cnc

دستگاه خمکاری پروفیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *