خمکاری پروفیل آهن

خمکاری پروفیل آهن
اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp

خمکاری پروفیل آهن

فهرست

اشتراک گذاری در telegram
Telegram
اشتراک گذاری در twitter
Twitter
اشتراک گذاری در whatsapp
WhatsApp

خمکاری پروفیل آهن

پروفیل آهن یکی از مواد اولیه بسیاری از سازه‌های ساختمانی، صنعتی و حتی مصنوعات هنری است. این مقطع فولادی، یک طول معین دارد که همان طول شاخه پروفیل به ‌شمار می‌رود. ممکن است در حین انجام مراحل مختلف پروژه به خمکاری پروفیل و ایجاد انحنا در آن نیاز پیدا کنیم؛ ازاین‌رو استفاده از پروفیل‌های خمیده و پیچیده امری ضروری است. در خمکاری پروفیل با استفاده از اهرم مکانیکی و تحت فشار قرار دادن آن، اقدام به خم کردن قطعه می‌کنند.

  میزان انعطاف پذیری محصول فوق بستگی به درصد کربن مصرفی در ساختار این مقطع فولادی دارد که هر چه میزان کربن بیشتر باشد، ترد و سخت تر تولید می کند. خمش معمولاً به دو صورت گرم و سرد انجام می شود، محصولات سخت و شکننده به صورت نورد گرم و پروفیل هایی که درصد کربن پایینی دارند با نورد سرد خم می شوند.

بیشتر بدانید خمکاری پروفیل آهن : دستگاه خمکاری پروفیل 

خمکاری پروفیل آهن

هدف از خم‌کاری پروفیل آهن

  • ساخت باکس محافظ برای وسایل گران‌قیمت
  • ساخت پایه و سازه‌های نگه‌دارنده برای وسایل مختلف
  • ساخت اسکلت و فونداسیون ساختمان
  • ساخت انواع باکس‌های الکتریکی مانند کیس‌های کامپیوتر و…
  • اسکلت و فونداسیون ساختمان
  • ساخت قطعات کشتی
  • ساخت وسایل و تجهیزات کشاورزی و دامداری
  • ساخت هواپیما و ناوهای جنگی
  • ساخت تجهیزات کارخانه‌ها
  • ساخت نرده و اشکال خاص در درب و پنجره
  • ساخت اتومبیل

آشنایی با شیوه های خمکاری پروفیل آهن

اگر پروفیل مورد نظر ضخامت و مقاومت چندان بالایی نداشته باشد، می‌توان فرآیند خمکاری را به صورت دستی انجام داد؛ در غیراینصورت باید از روش‌های صنعتی برای انجام این کار استفاده کرد. در اکثر مواقع در خمکاری پروفیل، ضخامت‌ها تغییر چندانی نمی‌کنند، اما از نظر طولی ممکن است تغییرات مختصری در پروفیل ایجاد شود. خمکاری پروفیل به دو صورت دستی و خودکار توسط دستگاه‌های تمام اتوماتیک cnc قابل اجراست.

  • خمکاری پروفیل با دست

    این روش همانند روش سنتی خمش بیشتر مقاطع فولادی است که به استحکام فیزیکی بیشتری نیاز دارد. در صورتی که ضخامت و قطر پروفیل کم باشد، می توان با استفاده از شابلون و ابزار ساده دستی و تنها با داشتن میز کار، پروفیل را خم کرد. اما اگر ضخامت پروفیل زیاد و سایز بزرگ است باید از حرارت هم استفاده کنید. در این حالت پروفیل در فر قرار می گیرد یا قسمتی که باید خم شود به صورت موضعی گرم می شود تا با نیروی کمتری خم شود. این روش آسان و مقرون به صرفه است، اما از طرفی به قدرت بدنی و زمان زیادی نیاز دارد. علاوه بر این، خم شدن با دقت کم و غیر اصولی می تواند باعث ایجاد عیوب مانند چروک شدن در پروفیل یا شکستن آن شود. همچنین گرم کردن پروفیل می تواند خواص شیمیایی آن را تغییر دهد.

  • خمکاری پروفیل به روش صنعتی

خم‌کاری صنعتی پروفیل، سرعت انجام کار را بالا برده و امکان ساخت اشکال پیچیده را فراهم می‌کند. همچنین این روش به نیروی انسانی و قدرت بدنی کمتری نیاز دارد و محدودیت‌هایی مثل سایز و ضخامت پروفیل را ندارد.

از برخی از دستگاه‌های خمکاری صنعتی، برای خم‌کاری مقاطع فولادی دیگر مثل تیرآهن، نبشی، ناودانی و لوله نیز استفاده می‌شود. برخی از این دستگاه‌ها، دارای یک غلتک هستند و تنها از یک ‌طرف به پروفیل نیرو وارد می‌کنند. به همین دلیل، بایستی ازیک‌طرف به وسیله دست، پروفیل را کنترل کرد. کار با دستگاه‌های دارای دو غلتک، آسان‌تر است و تنها باید زاویه خم را در آن‌ها تنظیم کنید.

گاهی اوقات هم ایجاد اشکال موردنظر با استفاده از دستگاه خم کن امکان‌پذیر نیست و به ناچار، باید از پروفیل بر استفاده کرد و دو قطعه بریده شده پروفیل را به یکدیگر جوش داد.

  • خمکاری چرخشی

در این روش یک چرخش نیم دایره‌ای توسط دستگاه باعث ایجاد زاویه و خم در پروفیل مورد نظر می‌شود. بعضی از دستگاه‌های خم‌کن چرخشی به ۱ و انواع مدرن‌تر به ۲ رول نیم دایره‌ای مجهز هستند. در این روش ورق برای تغییر فرم روی محور دستگاه قرار گرفته و با چرخش و ایجاد فشار نیم دایره‌ها به شکل مطلوب درمی‌آید.

  • خمکاری گونیایی

در این روش هدف ایجاد خم V شکل است. در خمکاری گونیایی دستگاه گونیایی بسته به نوع تماس به سه نوع ضرب سکه‌ای، خم کم و خم مماسی دسته بندی می‌شود.

  • خمکاری دورانی

در این روش به پد یا صفحات فشاری هیچ نیازی نیست و از یک پانچ دورانی برای اعمال نیرو و فشار بر مقطع موردنظر استفاده می‌شود. در واقع با دوران دادن پانچ، سنبه نیز تغییر کند. همین روند باعث تغییر شکل پروفیل می‌شود.

بیشتر بدانید خمکاری پروفیل آهن : خدمات خمکاری لوله

خمکاری پروفیل

  • خمکاری هوا

در این روش ورق‌ پروفیل ‌بر دو سطح مختلف به صورت معلق قرار می‌گیرد. سپس بوسیله پانچ نیرویی به ورق وارد شده و آن را خم می‌کند.

  • خم پروفیل با حرارت

اگر ضخامت پروفیل مورد نظر بیشتر باشد، برای خم کردن آن به صورت دستی باید از حرارت کمک گرفت. این فرآیند به خمکاری پروفیل گرم نیز معروف است. در خمکاری پروفیل آهن با استفاده از حرارت، محصول مورد نظر درون کوره تحت تاثیر گرما قرار گرفته و بعد از آن با نگه داشته شدن بین میله نگه‌دارنده و قالب خم می‌شود. خم کردن پروفیل با استفاده از حرارت می‌تواند باعث ایجاد ترک‌هایی در لبه‌ی داخلی قطعه شود که با حرارت دادن مجدد و چکش‌کاری می‌توان آن‌ها را برطرف کرد.

پرکاربردترین دستگاه‌های خم‌کاری پروفیل:

  1. دستگاه فرم دهنده پروفیل
  2. دستگاه فرمینگ پروفیل
  3. دستگاه خم لوله و پروفیل
  4. خمکن پروفیل و تسمه
  5. دستگاه خمکن عمودی و افقی
  6. دستگاه رول کن پروفیل
  7. دستگاه خمکن پروفیل چندکاره
  8. دستگاه خم کن اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

نکات هنگام خرید دستگاه خمکاری  پروفیل

علاوه برقیمت آهن، انتخاب روش و دستگاه مناسب برای خم‌کاری پروفیل، به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین عامل بعد از قیمت پروفیل، جنس، سایز و ضخامت پروفیل است. چرا که برخی از دستگاه‌ها تنها تا سایز و ضخامت مشخصی را می‌توانند خم کنند و برای انتخاب آن‌ها، باید به انواع پروفیل‌های به کار رفته در پروژه، دقت نمود.

عامل مهم بعدی، دقت و شعاع خم است. گاهی اوقات اشکال موردنظر چندان پیچیده نیستند و به همین دلیل، نیازی به استفاده از دستگاه‌های گران‌قیمت که قابلیت ایجاد اشکال پیچیده را دارند، وجود ندارد. عامل آخر، محبوبیت برند است. هر چه قدر برند سازنده دستگاه خم‌کاری پروفیل محبوب‌تر و مشهورتر باشد، احتمال بالا رفتن قیمت دستگاه بیشتر می‌شود. همچنین از آنجایی که تقریباً تمامی دستگاه‌های خم‌کاری پروفیل وارداتی هستند، قیمت ارز نیز بر قیمت آن‌ها تأثیر زیادی دارد.

  • محاسبه هزینه خمکاری پروفیل

هزینه خمکاری به فاکتور های گوناگونی مثل اندازه مقطع، طول پروفیل، تعداد خم در هر شاخه و تعداد شاخه ها بستگی دارد.

  • کدام پروفیل بهترین عملکرد را در فرآیند خمکاری داراست؟

پروفیل سبک یا پروفیل مبلی که از ورق روغنی با آلیاژ های st11 تا st14 در تولید آن ها استفاده می شود بهترین گزینه برای خمکاری هستند. علاوه بر آن پروفیل استیل دکوراتیو هم مقطع ایده آلی برای خمکاری است زیرا استیل ضد زنگ بهترین خاصیت کششی را بین تمام انواع آلیاژ های فولاد دارا می باشد.

بیشتر بدانید خمکاری پروفیل آهن : قیمت دستگاه خم لوله 

خمکاری پروفیل آهن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *