خمکاری ورق روغنی
ورق های فولادی به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می شوند. ورق های روغنی ورق هایی هستند که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شوند. با این فرآیند ورق های با ضخامت، بالا با نورد به ضخامت کمتر تبدیل می شوند. این کار علاوه بر زیبایی بیشتر ورق فولادی باعث افزایش دوام آن می شود. از ورق روغنی برای ساخت مصالح ساختمانی، بدنه خودرو، لوازم خانگی، قفسه ها و … استفاده می شود که مقاومت بالای آن باعث شده این فویل در صنایع مختلف به فروش برسد. در این مقاله قصد داریم به توضیح خمکاری ورق روغنی بپردازیم، با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید خمکاری ورق روغنی : دستگاه خمکاری پروفیل
خمکاری ورق روغنی
امروزه دستگاه های اتوماتیک کار اپراتورها را انجام میدهند.
خم کردن ورق روغنی یکی از خدماتی است که باید با دقت بالایی انجام شود، خمکاری ورق فرآیندی است که در آن فشار به ورق وارد شده و باعث زاویه دار شدن آن می شود.
روش های مختلفی برای خم کردن انواع ورق ها وجود دارد. با توجه به مواردی مانند ضخامت ورق، جنس ورق، طرح مورد نظر برای خم شدن و میزان خم شدن، خم باید توسط افراد ماهر و متخصص در این زمینه انجام شود.
روش کار کردن خمکاری ورق
خم و شکل دادن به معنای استفاده از دستگاه خم کن است. برای انجام دقیق عمل خمکاری باید با برنامه کامپیوتری دقت را افزایش داد. به این ترتیب می توان فاصله بین محل های برش و خم را تعیین کرد، برای این کار باید ورق بین دستگاه پانچ و قالب قرار گیرد.
انواع ورق روغنی چیست ؟
انواع ورق روغنی چیست؟ این انواع بر اساس آلیاژ استفاده شده در آنها (درصد کربن، منگنز، سیلیکون، فسفر، گوگرد، کروم و …) و همچنین عملیات حرارتی انجام شده در حین ساخت به سه دسته زیر طبقه بندی می شوند.
ورق روغنی معمولی ST12: این ورق روغنی پرکاربرد است و برای انواع سازه های ساختمانی یا صنعتی کاربرد دارد. این نوع تیغه که به تیغه کش معروف است تا ۴۵ درجه خم می شود. یکی از مزایای این نوع ورق روغن ماندگاری طولانی آن است.
ورق روغنی ST13: این نوع ورق روغنی فلزی در سازه های صنعتی و غیر صنعتی با فشار کم استفاده می شود. این محصول که ورق نیمه کشسان یا نیمه الاستیک نیز نامیده می شود تا ۹۰ درجه خم می شود و حداکثر ۸ ماه ماندگاری دارد.
ورق روغن ST14: از آنجایی که ساختار انعطاف پذیرتری نسبت به سایر ورق های روغنی دارد، از این ورق در صنایعی مانند خودروسازی که پرس عمیق انجام می شود استفاده می شود. این محصول کاملا تاشو بوده و دارای تاریخ انقضا ۸ ماهه می باشد.
مزایای ورق روغنی
- ظاهر زیباتر، روشن تر و یکنواخت تر
- قابلیت تولید در ابعاد بسیار دقیق و استفاده در صنایعی که نیاز به اشکال ظریف و ابعاد دقیق دارند
- قابلیت ماشینکاری و انعطاف پذیری عالی
- کشش سطحی بهبود یافته در مقایسه با ورق نورد گرم
- مقاومت عالی در برابر تغییر شکل و نیروهای برشی
- امکان پرداخت و صیقل دادن سطح ورق در طیف گسترده ای از حالت های مات و براق.
لازم به ذکر است که امکان تاب برداشتن در هنگام جوشکاری از نقاط ضعف این محصول می باشد. همچنین با توجه به بهبود ویژگی های ورق روغنی نسبت به ورق گرم، قیمت آن نیز افزایش می یابد.
بیشتر بدانید خمکاری ورق روغنی : خدمات خمکاری لوله
تفاوت ورق سیاه و روغنی
تفاوت بین ورق مشکی و روغنی؟ ورق های فلزی در صنعت و ساختمان مصارف متداول دارند و برای تولید و ساخت انواع اشیا و سازه ها استفاده می شود. دو نوع پرکاربرد از این ورق ها «ورق سیاه» و «ورق روغنی» هستند. این دو نوع ورق از فلزاتی مانند فولاد و آلومینیوم ساخته می شوند.
ورق سیاه: ورق سیاه یا «ورق آلیاژی» نامی است که به دلیل ظاهر خاصش به این نام می گویند. این ورق ها دارای پوشش اکسیدی هستند که ظاهر آن ها را سیاه کرده و از خوردگی و آسیب های مکانیکی محافظت می کند. تولید این نوع ورق ها مراحلی از جمله نورد و تولید حرارت را طی می کند که در نهایت منجر به تولید این ورق ها می شود.
مزایا ورق سیاه
- مقاومت بالا: ورق سیاه به دلیل داشتن پوشش اکسیدی مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و آسیب های مکانیکی دارد.
- قابلیت انجام عملیات حرارتی: این نوع ورق می تواند به راحتی فرآیندهای حرارتی مانند تغییر شکل حرارتی ( آهنگری ) را انجام دهد.
- جوش پذیری: ورق سیاه به خوبی جوش می خورد و اتصالات جوشی آن قوی و پایدار است.
معایب ورق سیاه
- ظاهر سایه: سیاه و سایه بودن ظاهر این نوع ورق ها را می توان در برخی از کاربردها عیب تلقی کرد.
- نیاز به تزریق رنگ: برخی از مصارف نیاز به ظاهری زیبا و رنگارنگ دارد که نیاز به تزریق رنگ دارد.
- ورق روغنی: ورق روغنی نیز با فرآیند نورد از مواد اولیه مانند فولاد یا آلومینیوم تولید می شود. اما در مقایسه با ورق سیاه با تفاوت های مهمی همراه است. در این نوع ورق ها از یک روغن یا روغن های گیاهی برای پوشش سطح استفاده می شود که عملکردی مشابه پوشش اکسیدی ورق سیاه دارد.
مزایا ورق روغنی چیست؟
- ظاهر زیبا: ورق روغنی ظاهری براق و زیبا دارد که در برخی کاربردها به آن توجه می شود.
- مقاومت ویژه: روکش روغن به ورق مقاومت خاصی در برابر خوردگی و زنگ زدگی می دهد.
- ضد خوردگی: پوشش روغنی می تواند به عنوان یک لایه محافظ در برابر خوردگی و رطوبت عمل کند.
معایب ورق روغنی چیست؟
- محدودیت در عملیات حرارتی: ورق روغنی به دلیل پوشش روغنی نمی تواند تحت عملیات حرارتی مانند تغییر شکل حرارتی ( فورج) قرار گیرد.
- ضعف در جوشکاری: پوشش روغنی می تواند باعث ایجاد مشکل در عملیات جوشکاری و ایجاد جوش های ضعیف تری شود.
وزن ورق های روغنی چقدر است؟
همانطور که در مقاله آموزش محاسبه وزن گفتم می توانید وزن ورق های روغنی را نیز محاسبه کنید. چگالی ورق روغنی مانند پدرش ورق سیاه است که عدد آن ۸۶.۷ است.
به عنوان مثال وزن یک ورق کاغذ روغنی ۱ میل به ابعاد ۱×۱ متر مربع حدود ۸ کیلوگرم است.
بیشتر بدانید خمکاری ورق روغنی: خدمات خمکاری ورق